Kabağın en sevdiğim hali diyebilirim...Biz çok severek yedik..Üzerine sarımsaklı yoğurt inanılmaz yakışıyor...Tavsiyemdir..
Malzemeler:
- 3 adet kabak
- 3 yumurta
- 4 yemek kaşığı un
- Çeyrek ince kıyılmış maydanoz (Tercihe göre dereotu yeşil soğan )
- Yarım çay kaşığı karbonat yada kabartma tozu
- Tuz, karabiber
- 3-dilim beyaz peynir
- Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
- Öncelikle kabakları yıkayıp rendeleyin.
- Rendelenen kabakların suyunu avucunuzla sıkın.
- Yumurtaları üzerine kırıp,güzelce harmanlayın
- Tuzu karabiberi ve karbonatı ekleyin.
- Unu da ekleyip karışımı çırpın.
- Kıyılmış maydanozu ekleyin
- Geniş bir tavada az sıvı yağ kızdırın,
- Bir kaşık alıp tavaya koyun ve kaşıkla üstünü düzeltin.
- 3 yada 4 parça koyarak pişirin..
- Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın..
- Afiyetle tüketin....
Bugün icin niyetim vardi ,ama yanliz benim icin.Gercekten kabâgin en nefis hallerinden biri :)
YanıtlaSilHayirli iftarlar .
Sule abla sağolasın..Sana da hayırlı iftarlar...Kadir gecen mübarek olsun..
SilEllerine sağlık :)
YanıtlaSilBak bu kez bizde de aynı ama ben farklı yapıyorum :D
Afiyet olsun canım benim şimdiden bu arada kandilin mübarek olsun ;)
İlla bir farkım olacak diyorsun seymacım:)
SilSeninde kadir gecen mübarek olsun inşallah...Sagol canım
Mucveri cok severim, aksama olsa da yesem :)) Ellerinize saglik, Sevgiler
YanıtlaSilAfiyet olsun ...:)
Sil