Karadeniz yöresinin hamsi gibi lezzetli, patlıcan tavası.Mis gibi kokusu ve lezzeti ile beni benden aldı :))
Malzemeler;
- 4 adet uzun patlıcan
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı mısır unu
- Kızartmak için sıvı yağ
- 2 su bardağı yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun..Ortadan 2 ye kesin
- Baş kısımlarına kadar kesmeden 2 cm bırakıp ,bıçakla 4 parçaya ayırın..
- Kaynatılmış suyun içerine patlıcanları koyup kadar haşlayın.
- Haşlanan patlıcanları süzgeç de iyice süzdürün..Elinizle fazla sıkmadan da suyunu akıtabilirsiniz.
- Patlıcanların her yerini mısır ununa bulayın
- Geniş bir tavaya (Balık tavası kullanırsanız daha iyi olur) 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ koyup kızdırın Patlıcanları dizip tava kapağı ile kapatın..
- Kısık ateşte 8 dakika kadar kızartın...
- Kızarmış patlıcanları tava kapağı ile çevirip, tavaya yağ döküp diğer kısmını da kısık ateşte pişirin..
- Kızaran patlıcanları düz servis tabağına alın...
- Sarımsaklı yoğurt yapın
- Soğuyan patlıcanların üzerine dökün..(İsteyen sarımsaklı tüketebilir isteyen sade)
- Afiyetle tüketin
http://morlumutfak.blogspot.com.tr/
Duymuştum ama hiç denemedik ellerine sağlık canım benim deneyeceğim severler bizimkiler :))
YanıtlaSilKesinlikle dene canım seveceksin.:)
SilHımmm,harika görünüyor..Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilSagol cnm :)
SilCanım çok güzel görünüyorr. Umarım tarifi yazmayı unutmam :)
YanıtlaSilYaptığında yorumlarını bekliyorum cnm Afiyet olsun
Silamann iyi ki eşim okumuyor bizi:))
YanıtlaSilhemen aklına düşecek yap diye tutturacak
sahiden şahane
eline sağlık
Afiyet olsun cnm :)Sende yap
SilEllerinize sağlık.. Leziz görünüyor :)
YanıtlaSilTşk ederim...Göründüğü kadar lezzetli:)
Sil