Sofrada tek başına yeterli gelecek bir lezzet,
Kolay ve lezzetli bir tarif, Sarımsaklı yoğurt herşeye mi yakışır yahu:))
Malzemeler;
- 1 su bardağı kısırlık bulgur
- Yarım su bardağı irmik
- 2 su bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı un
- 1 yumurta
- 1,5 tatlı kaşığı salça
- Tuz, kimyon karabiber
- 3 adet orta boy domates
- 7 diş sarımsak (4 diş sos için )
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi(Sevmiyorsanız eklemeyin yada 1 yemek kaşığı)
- Pul biber ve kuru nane
- 1 çay bardağı kaynar sU
Üzeri için;
- sarımsaklı yoğurt
- İsteğe göre dereotu
- Derin bir tencereye bulguru, irmiği, tuz ve 2 su bardagı suyu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.(Eğer kıvamı koyu olmadıysa 1 yemek kaşığı irmik ekleyebilirsiniz)
- Karışım soğuduktan sonra un yumurta salcayı baharatları ekleyip iyice yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünden daha küçük küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve parmağınızla ortasına bastırıp şekil verin.
- Başka bir tencerede bol su kaynatın.
- Kaynayan suya şekillendirdiğiniz köfteleri atın,
- Köfteler suyun üstünde yüzmeye başlayana kadar haşlayın
- Kevgirle süzdürüp alın...
- Sos için zeytinyağını bir tencereye koyup,kızdırın ezilmiş sarımsakları ekleyip kızdırın.Salçasını da ekleyip kavurun.
- Rendelenmiş domateslerinizi ekleyip suyunu çektirin.
- 1 çay bardagı su ekleyip tekrar kaynatın.
- Altını kapatıp,Tuzunu nar ekşisini nane ve b nar ekşisi, nane ve pul biberini ekleyin.
- Hazırladığınız sosu köftelerin üzerine ekleyin.
- Dereotu ekleyebilirsiniz (Bende olmadığı için ekleyemedim)
- Sarımsaklı yoğurtla servis edin.
- Afiyetle tüketin...
Bunu simdiye kadâr yemedim ,ama tadini tahmin edebiliyorum.Bulgur,yogurt,sârimsak,..ay sevdigim hersey icinde :)Saglikli,doyurucu...
YanıtlaSilEline sâglik.Ilerde denemek istiyorum :)
Gerçekten çok doyurucu ve lezzetli afiyet olsun Sule ablacım..:)
SilResmen fotoğrafı görünce tıkla beni diye çağırdı:) İçindekiler itibarıyla tam damak tadımıza uygun,mutlka yapıcam elinize sağlık...
YanıtlaSilAfiyet olsun, yorumları bekliyorum:)
SilYoğurtsuz haliyle yapıyorum bende :)
YanıtlaSilYine döktürmüşün ellerine sağlık canım benim :)
Evet öylede lezzetli:)Damak zevkimize kalmış..Afiyet olsun şeymacım:)
SilÇook severim :) Çok da lezzetli görünüyor :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık...
Tşk ederim..Afiyet olsun:)
Silenfes bir tat. Bayıldım. Seni takibe aldım. Ben de bloğuma beklerim.
YanıtlaSilwww.bakbuharika.com
Tşkler, hemen ziyarete geleceğim..
SilÇok sevdiğim bir köfte çeşididir kendileri:) ellerine sağlık
YanıtlaSilAfiyet olsun cnm:)
Silcanım ben çok severim bunu. biraz daha küçügünü yapıyoruz adana da. yaklasım bir cm kadar. buna felleah köftesi de deniyor, rahibe köftesi de buralarad
YanıtlaSilEvet aslında dahada küçük olabiliyor ama, işten gelince pratiklik olsun diye biraz büyük oldular:)))Rahibe köftesi de ilginçmiş
Silcanım sadece fotoğrafa baktım yazıları ve tarifi özellikle okumadım çünkü beni kandıracaksın biliyorum :))) afiyet olsun enfes görünüyor :)
YanıtlaSil:)Tabi ya, ama diyettesin, hiç senlik bir tarif değil cnm:))
Silüffff bu neeee yapcaaaam :)))
YanıtlaSilAfiyetler olsun:)
Sil