5 Mayıs 2014

BAKLAVA YUFKASI İLE KIYMALI BÖREK (SARIYER BÖREĞİ)


Bu börek gerçekten enfes bir lezzet ister kahvaltılarda ister beş çaylarında ikram edilecek kıyır kıyır bir börek..Kesinlikle yapmanız gereken bir tarif...Ne zaman yapsam büyük övgüler aldığımdan mı bilemedim pek sık yapar oldum bu böreği..



Malzemeler;   
           


500 gr Baklava Yufka (Yu-ka Marka )28 yaprak              
300-350  Gr. Kıyma                             
2 adet Kuru soğan
1 Yemek Kaşığı Kuş Üzümü        
Tuz - Karabiber
2-3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (İç harcı için)
 3-4 Yemek kaşığı Sıvı Yağ (Yufkaların arasına sürmek için)
1 Yumurta Sarısı (Böreklerin üzeri için)
Çörek otu yada susam(Üzerine serpmek için)



Yapılışı;

 İç harç için soğanları yemekli doğrayın. Zeytinyağı ile  renkleri sararıp şeffaflaşıncaya kadar kavurun. 
Kıymayı ekleyin. 5-8  dakika kadar karıştırarak kavurun. Tuz, karabiber ekleyin, karıştırıp ocağı kapatın ve kuş üzümlerini ekleyin.(Kuş üzümlerini ayıkladıktan sonra, ılık su içinde 10 dk. bekletip, süzün,harca  ekleyin.
1. yufkayı tezgaha serin, fırça ile üzerine sıvı yağ sürün. 2.yufkayı üzerine serin, tekrar sıvı yağ sürün. 3.yufkayı üzerine serin, tekrar sıvı yağ sürün. 
4. yufkayı  serdikten sonra yağ sürmeden, kıymalı harcı üzerine serpiştirin. Tamamına serpiştirmenize gerek yok başlangıç kısmına dağıtılarak serpiştirmeniz yeterli.
Yufkaları, nazikçe ama mümkün olduğunca sıkı şekilde rulo yapın ve 4 parça olacak şekilde kesin.
Tepsinizi yağlı kağıt serin ve börekleri dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam yada çörek otu serpin.
Tam bir tepsi yufka çıkıyor.
180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk. üzeri kızarıncaya kadar pişirin

http://morlumutfak.blogspot.com.tr/

2 yorum :

  1. Ooo bugün baya hızlısın yetişemedim hızına :)
    Her biri için ellerine kollarına sağlık canım benim :)

    YanıtlaSil
  2. Aynen canım yaptıklarımı biranöncee paylaşmak istedim...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli...Sevgilerimle.
Not: Misafir olarak yorum yapmak için anonimi seçiniz.