Bu börek gerçekten enfes bir lezzet ister kahvaltılarda ister beş çaylarında ikram edilecek kıyır kıyır bir börek..Kesinlikle yapmanız gereken bir tarif...Ne zaman yapsam büyük övgüler aldığımdan mı bilemedim pek sık yapar oldum bu böreği..
Malzemeler;
500 gr Baklava Yufka (Yu-ka Marka )28 yaprak
300-350 Gr. Kıyma
2 adet Kuru soğan
1 Yemek Kaşığı Kuş Üzümü
Tuz - Karabiber
2-3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (İç harcı için)
3-4 Yemek kaşığı Sıvı Yağ (Yufkaların arasına sürmek için)
1 Yumurta Sarısı (Böreklerin üzeri için)
Çörek otu yada susam(Üzerine serpmek için)
Yapılışı;
İç harç için soğanları yemekli doğrayın. Zeytinyağı ile renkleri sararıp
şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
Kıymayı ekleyin. 5-8 dakika kadar karıştırarak kavurun. Tuz, karabiber ekleyin, karıştırıp
ocağı kapatın ve kuş üzümlerini ekleyin.(Kuş üzümlerini
ayıkladıktan sonra, ılık su içinde 10 dk. bekletip, süzün,harca ekleyin.
1. yufkayı tezgaha serin, fırça ile üzerine sıvı yağ sürün.
2.yufkayı üzerine serin, tekrar sıvı yağ sürün. 3.yufkayı üzerine serin, tekrar sıvı yağ sürün.
4. yufkayı serdikten sonra yağ sürmeden, kıymalı harcı üzerine serpiştirin. Tamamına serpiştirmenize gerek yok başlangıç kısmına dağıtılarak serpiştirmeniz yeterli.
Yufkaları, nazikçe ama mümkün olduğunca sıkı şekilde rulo
yapın ve 4 parça olacak şekilde kesin.
Tepsinizi yağlı kağıt serin ve börekleri dizin. Üzerine
yumurta sarısı sürün ve susam yada çörek otu serpin.
Tam bir tepsi yufka çıkıyor.
180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk. üzeri
kızarıncaya kadar pişirin
Ooo bugün baya hızlısın yetişemedim hızına :)
YanıtlaSilHer biri için ellerine kollarına sağlık canım benim :)
Aynen canım yaptıklarımı biranöncee paylaşmak istedim...
YanıtlaSil