16 Nisan 2014

Manti Tarifi


Aslında çok basittir hazır mantı tarifi ama bende ilk yaparken tarif arayanlardandım
O yüzden hazır mantınında tarifi olur mu deyip geçmemem gerekir.

Yapılışı
Yarım kilo mantı ile 2-3  kişi rahat doyar gibi.
Tencereye on bardak su, bir kaşık tuz koyun kaynatın.
Kaynayan su içerisine mantıyı koyun 10- 15 dakika haşlayın. Çok yumuşak olmadan süzün.
Bir kaseye sarımsaklı yoğurt hazırlayın.
Mantının üzerine, üzerine yoğurdu ilave edin.
Yağ içinde pul biber veya toz biberi hafif kavurun ve yoğurdun üzerinde gezdirin.
Afiyet olsun .

Bu arada dikkat etmeniz gereken bazen marketten alınan hazır ambaljlı mantılar geç pişiyor,20,25 dakikayı buluyor siz kıvamını tadına bakarak kontrol edin.


 http://morlumutfak.blogspot.com.tr/

2 yorum :

  1. hazır mantıda her yerden alınmıyor :(( bende hazır mantı kullanıyorum mesela annemin ve kayınvalidemin yapıp benim buzluğa koyduklarım var :))) çok kolay gerçektende hemde inanır mısın ev mantısı gibi :))) şaka bir yana ben zaten hamur falan açamam işte annem her gelişinde bana 2 koca torba yapıp getiriyor atıyorum buzluğa napiiiiim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından yapıp getirenleriniz var... Afiyetle tüketin.

      Sil

Yorumlarınız benim için çok değerli...Sevgilerimle.
Not: Misafir olarak yorum yapmak için anonimi seçiniz.