Malzemeler;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağı(zeytinyağı kullanırsanız çok daha lezzetli olacak)
- 3 adet kabartma tozu(Bunu 2 paket ile de yapabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı sıkılmış limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
- Beyaz peynir
- Kaşar
- Zeytin
- Patatesli iç
Hazırlanışı;
- Derin bir kaba 1 su bardağı yoğurt,1 su bardağı sıvı yağı, 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip karıştırın..
- 3 adet kabartma tozunu ekleyip üzerine limon suyunu dökün (direk kabartma tozu üzerine)
- Azar azar un ilave edip, yoğurun.
- Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp şekil verip iç malzemeyi koyup kapatın.(Daire şekli verip,hamurun bir kenarına iç malzemeyi koyun. Diğer kenar ise uzun şeritler halinde kesip, börek sarar gibi sarın ay çöreği gibi hafif kıvırın.).
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu, veya susam serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin(Dakika belirtemiyorum üzeri kızarana kadar)
http://morlumutfak.blogspot.com.tr/
3 kabartma tozlu pogaca yapmistim,gercekten güzel oluyor.Bir dahaki sefere bu seklide yapacagim.Cok nefis gözüküyor.Cayla nefis gider :)
YanıtlaSilEllerine saglik canim..
Evet sule abla pek bir lezzetli oluyor:)Afiyet olsun
Silnefis görünüyo :)
YanıtlaSilAfiyet olsun
SilEline sağlık mis mis
YanıtlaSilAfiyet olsun cnm:)
SilEline sağlık, tarifi aldım :)
YanıtlaSil