Geçen sene yaptığım ve çok beğendiğim bir turşu tarifini sizlerle paylaşıyorum. Bu sene de yaptım inşallah güzel olur..:)(Biraz tuzu fazla olmuş galiba)
Malzemeler ;
- 500 gr. kadar süs biberi (uzun veya cin süs biberi acı veya tatlı )Tercihen karışık
- 4 kg. kadar domates
- 2 çay bardağı üzüm sirkesi
- 10 adet sarımsak
- 3,5 yemek kaşığı kaya tuzu (salamura tuzu)
- Yarım demet Maydanoz
- Zeytinyağı
Hazırlanışı;
- Süs biberlerini güzelce yıkayıp saplarını çıkartın ya da kesin.
- Domatesleri yıkayıp soyun..Rendeleyin ve ya sarımsaklarla ron dodan geçirebilirsiniz.
- Sirkesini ve tuzunu ekleyip güzelce karıştırın.
- Kavanozların 3 te 1 ne biberleri koyup üzerine domates sosunu ekleyip karıştırın.
- Kavanozun üst kısmında biraz boşluk bırakın domatesler taşma yapabiliyor.
- 15 20 dakika kavanozlarda bekletip yıkadığınız maydanozları doğramadan üstüne yerleştirin.
- Üzerine de zeytinyağı döküp(kapatacak kadar) Kavanozun kapağını güzelce kapatıp , kavanozların altına altlık koyup 1 hafta kadar serin yerde bekletin.
- Turşunuzu açtıktan sonra muhakkak buzdolabına koyun..
kaynatma falan yok ne güzel kolayca bir tarif :)
YanıtlaSilAynen canım zor tariflere pek yer yok sayfamda:))) Genelde pratik takılıyorum ...
Silbunlar mor değil:( ama tarif çok güzell..
YanıtlaSil:))))Tşk ederim..
Silcanım ben buna bayılırım ama çok yediriyor ve kilo yapıyor diye 2 senedir yapmıyorum :))
YanıtlaSilHer güzel şeyde oldugu gibi :))
Silayyy gece gece canım çekti çok leziz görünüyo :) izlemeye aldım seni, banada beklerim...
YanıtlaSilİyi yaptın hemen geliyommm:)
SilAnneme söyleyeyim bu tarifi :)
YanıtlaSilSen de yapabilirsin Çok kolay bir tarif canım:)
SilOff çok güzel görünüyor.Şöyle kızarmış ekmeğin üstünde...Harika ellerine sağlık:)
YanıtlaSilTşkler
YanıtlaSil