16 Eylül 2014

SOSLU SÜS BİBERİ TURŞUSU

Geçen sene yaptığım ve çok beğendiğim bir turşu tarifini sizlerle paylaşıyorum. Bu sene de yaptım inşallah güzel olur..:)(Biraz tuzu fazla olmuş galiba)

Malzemeler ;
  • 500 gr. kadar süs biberi (uzun veya cin süs biberi  acı veya tatlı )Tercihen karışık 
  • 4  kg. kadar domates
  • 2 çay bardağı üzüm sirkesi 
  • 10  adet sarımsak
  • 3,5 yemek kaşığı kaya tuzu (salamura tuzu)
  • Yarım demet Maydanoz
  • Zeytinyağı 
Hazırlanışı;
  • Süs biberlerini güzelce yıkayıp saplarını çıkartın ya da kesin. 
  • Domatesleri yıkayıp soyun..Rendeleyin ve ya sarımsaklarla ron dodan geçirebilirsiniz.
  • Sirkesini ve tuzunu ekleyip güzelce karıştırın.
  • Kavanozların 3 te 1 ne biberleri koyup üzerine domates sosunu ekleyip karıştırın.
  • Kavanozun üst kısmında biraz boşluk bırakın domatesler taşma yapabiliyor.
  • 15 20 dakika kavanozlarda bekletip yıkadığınız maydanozları doğramadan üstüne yerleştirin.
  • Üzerine de zeytinyağı döküp(kapatacak kadar) Kavanozun kapağını güzelce kapatıp , kavanozların altına altlık koyup 1 hafta kadar serin yerde bekletin.
  • Turşunuzu açtıktan sonra muhakkak buzdolabına koyun..
http://morlumutfak.blogspot.com.tr/

12 yorum :

  1. kaynatma falan yok ne güzel kolayca bir tarif :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım zor tariflere pek yer yok sayfamda:))) Genelde pratik takılıyorum ...

      Sil
  2. bunlar mor değil:( ama tarif çok güzell..

    YanıtlaSil
  3. canım ben buna bayılırım ama çok yediriyor ve kilo yapıyor diye 2 senedir yapmıyorum :))

    YanıtlaSil
  4. ayyy gece gece canım çekti çok leziz görünüyo :) izlemeye aldım seni, banada beklerim...

    YanıtlaSil
  5. Anneme söyleyeyim bu tarifi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de yapabilirsin Çok kolay bir tarif canım:)

      Sil
  6. Off çok güzel görünüyor.Şöyle kızarmış ekmeğin üstünde...Harika ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli...Sevgilerimle.
Not: Misafir olarak yorum yapmak için anonimi seçiniz.