24 Temmuz 2014

PATLICAN TAVASI (KARADENİZ YÖRESİ)

Karadeniz yöresinin hamsi gibi lezzetli, patlıcan tavası.Mis gibi kokusu ve lezzeti ile beni benden aldı :))





Malzemeler;
  • 4 adet uzun patlıcan 
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı mısır unu
  • Kızartmak için sıvı yağ
Üzerine;
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
Yapılışı; 
  • Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun..Ortadan 2 ye kesin
  • Baş kısımlarına kadar kesmeden 2 cm bırakıp ,bıçakla 4 parçaya ayırın..
  • Kaynatılmış suyun içerine patlıcanları koyup kadar haşlayın.
  • Haşlanan patlıcanları süzgeç de iyice süzdürün..Elinizle fazla sıkmadan da suyunu akıtabilirsiniz.
  • Patlıcanların her yerini mısır ununa bulayın
  • Geniş bir tavaya (Balık tavası kullanırsanız daha iyi olur)  2-3  yemek kaşığı sıvı yağ koyup kızdırın Patlıcanları dizip tava kapağı ile kapatın..
  • Kısık ateşte  8 dakika kadar kızartın...
  • Kızarmış patlıcanları tava kapağı ile çevirip, tavaya yağ döküp diğer kısmını da kısık ateşte pişirin..
  • Kızaran patlıcanları düz servis tabağına alın...
  • Sarımsaklı yoğurt yapın 
  • Soğuyan patlıcanların üzerine dökün..(İsteyen sarımsaklı tüketebilir isteyen sade)
  • Afiyetle tüketin
   
  





http://morlumutfak.blogspot.com.tr/

10 yorum :

  1. Duymuştum ama hiç denemedik ellerine sağlık canım benim deneyeceğim severler bizimkiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle dene canım seveceksin.:)

      Sil
  2. Hımmm,harika görünüyor..Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Canım çok güzel görünüyorr. Umarım tarifi yazmayı unutmam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptığında yorumlarını bekliyorum cnm Afiyet olsun

      Sil
  4. amann iyi ki eşim okumuyor bizi:))
    hemen aklına düşecek yap diye tutturacak
    sahiden şahane
    eline sağlık

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık.. Leziz görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşk ederim...Göründüğü kadar lezzetli:)

      Sil

Yorumlarınız benim için çok değerli...Sevgilerimle.
Not: Misafir olarak yorum yapmak için anonimi seçiniz.