6 Mayıs 2014

GÜVEÇTE KAŞARLI BİBERLİ DOMATES



Nasıl güzel bir lezzet anlatamam....Kahvaltılarda baş tacı, sık sık yapmama rağmen çok severek tüketiyorum.Yazın gelmesiyle  domateslerin biberlerin taze taze ,mis gibi buram buram kokusuyla yapılacak enfes bir lezzet diyebilirim....Geçelim tarifimize;


MALZEMELER;

7-9  adet sivri biber

4-5 orta boy domates

3 yemek kaşığı zeytin yağı

1 kase rendelenmiş taze kaşar

tuz


YAPILIŞI;

Biberleri domatesleri yıkayıp, kabuklarını soyup  doğrayın 

Tavaya biraz sıvı yağ ilave edip,biberleri ekleyin soteleyin.

Biberler öldürün,  domatesleri ilave edin.Tuzunu da ekleyin

İyicene kavurup güveç kabına yayın.

Üzerlerine kaşar serpin fırına verin 10 dakika kadar fırında bırakın

Kaşar eriyip hafif kızarınca fırından alın ve sıcak servis edilir

Afiyetle tüketin




İsterseniz domates biberin içine sucukta koyabilirsiniz, 
Güveciniz yoksa bu tarifi normal tavada da yapabilirsiniz 




http://morlumutfak.blogspot.com.tr/

4 yorum :

  1. Biliyormusun kokusu ve tadı şu an damağıma geldi.. Kesinlikle bu yaz en fazla yapacağım şey bu olacak. Çok teşekkürler canım...

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun türkan hanım..

    YanıtlaSil
  3. Ya ama ben diyet yapiyorum yoksa bunu yapip bana bana yemezmiydim:(

    YanıtlaSil
  4. Tabii ya.. sözde bende diyet yapacağım, ama ne yazık ki .Bunları yapıp da yememek olmuyor..:))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli...Sevgilerimle.
Not: Misafir olarak yorum yapmak için anonimi seçiniz.