Kahvaltıların vazgeçilmezi krep,Ben çok tüketmesemde, genelde
misafirlerim geldiğinde yaparım. Hem kolay hemde lezzetli...
2 adet yumurta
1,5 su bardağı un 1 su bardağı su Yarım su bardağı süt1 çay kaşığı tuz (tabi reçel çikolata vs. sürmeyecekseniz)Margarin yada sıvı yağ
1,5 su bardağı un 1 su bardağı su Yarım su bardağı süt1 çay kaşığı tuz (tabi reçel çikolata vs. sürmeyecekseniz)Margarin yada sıvı yağ
Hazırlanışı;
Un, süt ve suyu çırpıcı ile topaklanmayana kadar çırpın
Yumurtaları ekleyip biraz daha çırpın.
Boza kıvamına geldiyse olmuş demektir.
Krep tavası yada teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar margarin veya sıvıyağı koyup
eritin.
Tavaya 1 kepçe hamuru döküp yayın. Her iki tarafını çevirerek orta
ateşte pişirin.
Afiyetle tüketin.
Afiyetle tüketin.
Püf nokta ;
İyi bir krep yapmak için el becerisi şart...
Birde her zaman ilk yaptıgınız olmaz o yüzden vazgeçmeden yapmaya devam edin..
Krep ince dökülüp pişirilirse daha lezzetli olur
İyi bir krep yapmak için el becerisi şart...
Birde her zaman ilk yaptıgınız olmaz o yüzden vazgeçmeden yapmaya devam edin..
Krep ince dökülüp pişirilirse daha lezzetli olur
http://morlumutfak.blogspot.com.tr/
Nefis.Bayiliriz oglumla.
YanıtlaSilKarabugday unu ile de denemistim ( malum diyetteyiz ),harika.Elma pürelisinide tavsiye ederim.Elinize saglik.
Elma pürelisini hiç denemedim yeni duydum diyebilirim:)Ufak bir tarif paylaşırsan sevinirim:)
YanıtlaSilBende arada yapiyorum eline saglik :) Karabugday unlu bilmiyodum onuda yapicam hem kalorisi azalir belki :)
YanıtlaSilSagol canım benim:)
Sil