Nasıl güzel bir lezzet anlatamam....Kahvaltılarda baş tacı, sık sık yapmama rağmen çok severek tüketiyorum.Yazın gelmesiyle domateslerin biberlerin taze taze ,mis gibi buram buram kokusuyla yapılacak enfes bir lezzet diyebilirim....Geçelim tarifimize;
MALZEMELER;
7-9 adet sivri biber
4-5 orta boy domates
3 yemek kaşığı zeytin yağı
1 kase rendelenmiş taze kaşar
tuz
YAPILIŞI;
Biberleri domatesleri yıkayıp, kabuklarını soyup doğrayın
Tavaya biraz sıvı yağ ilave edip,biberleri ekleyin soteleyin.
Biberler öldürün, domatesleri ilave edin.Tuzunu da ekleyin
İyicene kavurup güveç kabına yayın.
Üzerlerine kaşar serpin fırına verin 10 dakika kadar fırında bırakın
Kaşar eriyip hafif kızarınca
fırından alın ve sıcak servis edilir
Afiyetle tüketin
Güveciniz yoksa bu tarifi normal tavada da yapabilirsiniz
http://morlumutfak.blogspot.com.tr/
Biliyormusun kokusu ve tadı şu an damağıma geldi.. Kesinlikle bu yaz en fazla yapacağım şey bu olacak. Çok teşekkürler canım...
YanıtlaSilAfiyet olsun türkan hanım..
YanıtlaSilYa ama ben diyet yapiyorum yoksa bunu yapip bana bana yemezmiydim:(
YanıtlaSilTabii ya.. sözde bende diyet yapacağım, ama ne yazık ki .Bunları yapıp da yememek olmuyor..:))
YanıtlaSil