5 Mayıs 2014

ÇİLEKLİ TİRAMiSU

Tiramisu severler buraya, birde çilekli olanını denemenizi tavsiye ederim. Çok hafif ve lezzetli oldu.. Yapılışı da zahmetsiz ve kolay.. Çileğin mevsimi geçmeden bu tarifi yapmanızı öneririm

Özlemden

Özlemden
Resmini tam olarak çekemedim zamanım yoktu diyebilirim...

Malzemeler:
  • 1 paket kedi dili bisküvisi
  • kedi dillerini ıslatmak için 350 gr çileği 2-3 kaşık şekerle rondoda püre haline getirin)
  • 4-5 adet doğranmış çilek
Kreması için:
  • Yarım kg. süt
  • 1 çay bardağı un
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket labne peyniri(200gr.)
  • 1 paket vanilya 
  • 1 kaşık nişasta
Hazırlanışı: Krema için bir tencerede önce çırpma teliyle yumurta ve şekeri çırpın, un ve nişasta ekleyip çırpmaya devam edin sütü de döküp iyice karıştırıp ocağa alın.
 Sürekli olarak çırpma teliyle karıştırıp pişirin, kaynamaya başladığında ocaktan alıp  vanilyayı ekleyin 
Biraz ılıyınca labne peyniri ekleyip karıştırın. 
Kare veya dikdörtgen bir borcama 1 sıra çilek püresine batırılmış kedidillerini dizip, herbir kedi dilinin üzerine doğranmış çileklerden koyun.
 Üzerine kremayı yayın.
Tekrar bir sıra püreye batırılan kedi dillerini dizin, biraz daha çilek püresinden yayın.
Kalan kremayı da üzerine güzelce yayın.
Dolapta dinlenmeye bırakın (1 gece dinlenirse daha lezzetli oluyor) Servisten önce kakaoyu üzerine serpiştirin
Afiyetle tüketin....



http://morlumutfak.blogspot.com.tr/

2 yorum :

Yorumlarınız benim için çok değerli...Sevgilerimle.
Not: Misafir olarak yorum yapmak için anonimi seçiniz.