Ve gerçekten hafif, kolay bir yemek oldu.. Eşim ve Ben beğendik..Umarım sizlerde beğenirsiniz.
Gelelim tarifimize;
ÇILBIR TARİFİ
Malzemeler:
- 3 -4 yumurta (kişi sayısına göre)
- 1 büyük kase yoğurt Süzme yoğurtta olabilir.
- 3 -4 diş dövülmüş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı yada zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı göre kuru nane
- 1 Tatlı kaşığı sirke, tuz
Yapılışı:
Büyük bir tencereye bol suyu,tuzu sirkeyi koyarak kaynatın Kaynayan suya yıkadığınız yumurtaları teker teker kırın (tek tek pişirin karışıyor ) bozulmamasına dikkat ederek pişirin, Yumurta iyice beyazladıktan sonra delikli kepçe ile servis tabağına alın, üzerine iyice çırpılmış sarımsaklı yoğurt dökün, tereyağını biberle naneyle kızartın üzerine dökün,
Büyük bir tencereye bol suyu,tuzu sirkeyi koyarak kaynatın Kaynayan suya yıkadığınız yumurtaları teker teker kırın (tek tek pişirin karışıyor ) bozulmamasına dikkat ederek pişirin, Yumurta iyice beyazladıktan sonra delikli kepçe ile servis tabağına alın, üzerine iyice çırpılmış sarımsaklı yoğurt dökün, tereyağını biberle naneyle kızartın üzerine dökün,
Püf nokta ;Yumurtaların dağılmaması için kaynayan su olması şart, birde yumurtaları olabildiğince alçaktan kırın.
Yumurtalar oda sıcaklığında olsun, Tereyağı ile daha lezzetli oluyor.
İsteyen yoğurdun üzerine yumurtaları koyabilir sonra tereyağı kızdırıp
dökebilir.Sirkede kullanılmayabilir. Tercih size kalmışYumurtalar oda sıcaklığında olsun, Tereyağı ile daha lezzetli oluyor.
Afiyetle...
http://morlumutfak.blogspot.com.tr/
bizde çılbır sevenlerdeniz bugune yemegım olmasa yapardım artık yarına kaldı unutmustum bunu gecen ramazandan berı yapmadım hıc hatırlattın valla tskler ellerine saglık canım
YanıtlaSilRica ederim ne demek:)Benim nacizane tariflerim:)
YanıtlaSil