Malzemeler;
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 ,5 çorba kaşığı salçası (domates ve biber)
- 1 adet limon
- İsteğe göre Nar ekşisi
- Tuz,Karabiber, Kırmızıbiber, toz biber,Kimyon
- Zeytinyağı
- 1 demet maydanoz
- Yarım demet taze soğan
- 1 demet kıvırcık
- Yarım demet taze nane
- Bulguru bir kaba alın 2 su bardağı kaynar suyu döküp ağzını kapatın .(Tencerede yapmayın.)
- 15 -20 dakika kadar bekletip ağzını açın.
- Salça ve zeytinyağını ayrı birde kapta soteleyin.
- Bulgurun içerisine döküp iyice yedirin.
- İçine limonsuyu ve ,zeytinyağı,tuz ve baharatını ekleyip kaşıkla iyice karıştırın
- Doğranmış maydanoz,nane ve soğanı ve kıvırcığı ekleyip harmanlayın
http://morlumutfak.blogspot.com.tr/
K.maraş'ta kısır daha farklı yapılıyo daha çok köfte gibi diyeyim :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım benim :)
Bu istanbul kısırı şekerim:))Afiyet olsun
YanıtlaSilellerine sağlık :) bir de hatay kısırı var bizede yemeye beklerimm :)
YanıtlaSil:)Oda güzel olur eminim Bol acılı:)
Sil