13 Mayıs 2014

KISIR TARİFİ

Ben  ve eşim kısırı bol yeşillikli sevdiğimiz için tarifimde domates vs. yoktur..Hele yazın gelmesiyle taptaze buram buram yeşillik kokan kısır olmassa olmazlardandır.:))


Malzemeler;
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 ,5 çorba kaşığı salçası (domates ve biber)
  • 1 adet  limon 
  • İsteğe göre Nar ekşisi
  • Tuz,Karabiber, Kırmızıbiber, toz biber,Kimyon
  • Zeytinyağı
  • 1 demet maydanoz 
  • Yarım  demet taze soğan
  • 1  demet kıvırcık
  • Yarım  demet taze nane
Yapılışı:


  • Bulguru bir kaba alın 2  su bardağı kaynar suyu döküp ağzını kapatın .(Tencerede yapmayın.)
  • 15 -20 dakika kadar bekletip ağzını açın. 
  • Salça ve zeytinyağını ayrı birde kapta soteleyin.
  • Bulgurun içerisine döküp iyice yedirin.
  • İçine limonsuyu ve ,zeytinyağı,tuz ve baharatını ekleyip kaşıkla iyice karıştırın 
  • Doğranmış maydanoz,nane ve soğanı ve kıvırcığı  ekleyip harmanlayın




http://morlumutfak.blogspot.com.tr/

4 yorum :

  1. K.maraş'ta kısır daha farklı yapılıyo daha çok köfte gibi diyeyim :)
    Ellerine sağlık canım benim :)

    YanıtlaSil
  2. Bu istanbul kısırı şekerim:))Afiyet olsun

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık :) bir de hatay kısırı var bizede yemeye beklerimm :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli...Sevgilerimle.
Not: Misafir olarak yorum yapmak için anonimi seçiniz.