Malzemeler:
·
Yarım kilo taze bakla
·
1 kase dolusu sarımsaklı yoğurt
·
Bir tutam dereotu
·
1 su bardağı un
1 Yumurta
·
Sıvıyağ
·
Tuz Limon
Yapılışı;
Baklarları uçlarındaki kısımları kırarak temizleyin(fasulye ayıklar gibi)
Bütün veya ortadan ikiye kırabilirsiniz.
Tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyip tuz ve 2 çay kaşığı limon koyalım.
Hafif yumuşayana kadar haşlayalım.
Fazla yumuşatmadan,çatal batırdığımızda baklaların içine geçince ocagı kapatın.Süzgeçte Süzdürün
Baklalar ılınınca yumurtaya sonra una bulayalım ve kızgın yağda önlü arkalı kızartalım.
Sarımsaklı yoğurdun içine dereotu ekleyip karıştırın
Kızarttığımız baklaların üzerine dökün
Afiyetle tüketin
http://morlumutfak.blogspot.com.tr/
daha önce hiç yemedim ama lezzetli görünüyor ellerine sağlık canım :D
YanıtlaSilEllerinee sağlık canım benim :)
YanıtlaSilBen hiç sevmem yiyeni de tiksindiririm ama söz şimdi yapmayacağım :))
oooo ne kadar farklı bir tarif bakla yemeğini çok severim bunu da severim kesin :))
YanıtlaSildün marketten alacaktım ama çok kılçıklıydı :(
Baklalarım bahçeden yeni toplanmış ve tazeydi..Bende ilk defa bakla yemeği yaptım,Zeytinyağlı da yapılabiliyor, ama böylede gayet güzel oldu.. Baklaya karşı bir ön yargı var aslında.. 'Yedikten sonra aaa niye yapmamışım bunca zamandır 'denilebilir...
YanıtlaSilHer yıl sevdiğim sebzeler kontenjanına bir yenisi katılır. Bu yılın talihlisi bakılaydı:))) ama ben zeytinyağlı ve Kremalı olan tarifini seviyordum. Bu da kesin çok beğeneceğim bir tarif olucak. Bloğunda paylaştığın yemeklerin hepsi damak tadıma uygun. Iyiki buldum seni:)) devamını bekliyorum bu güzel tariflerin.
YanıtlaSilTşk ederim canım,devamı gelecek tabi ki....:)Her zaman beklerim
YanıtlaSilTurkiye`ye gidince yapicam bunu cok merak ettim yogurtda var ama ne yazikki burda bakla yok :( Ellerine saglik :)
YanıtlaSilGeldiğinde mevsimi ise yaparsın canm....Afiyet olsun.
YanıtlaSil