29 Nisan 2014

Patates Toplari


Blogumun bütün tarifleri toplar üzerine olacak heralde:))Blogumda şuana kadar yayınladıgım toplu tarifler
Çikolata topları tarifi için Tık Tık
Marshmallow Topları için Tık Tık
Patates topları görünüş olarak çok harika,ve çokda kolay bir tarif, lakin sıcak tüketilmesse pekde lezzetli olmuyor
O yüzden sıcak tüketmenizi şiddetle tavsiye ederim


Malzemeler:
  •  4 -5 orta boy patates
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı kaşar Peyniri
  • tuz
  • 1 adet havuç rendeleyin
  • küçük bir demet dereotu veya maydanoz, minik minik doğrayın
  • kırmızı biber, Çörek otu
Yapılışı:
  1. Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun. ezme aleti yada çatal ile hepsini geniş bir kapta ezin. tereyağını ilave edin. patateslerin sıcaklığı ile yağın erimesini sağlayın.Kaşarıda ekleyio  tuzunu atıp karıştırın.
  2. Ayrı  tabaklara havucu, dereotunu ve biberi kaşarı çörekotunu -koyun. patatesten bir miktar alıp (ceviz büyüklüğü ideal) avcunuzda top yapın. daha sonra bu topu ayrı tabaklara hazırladıgımız malzemelere  bulayıp tabağa yerleştirin,bu işlemi tüm malzemeler bitene kadar tekrarlayın.
  3. Afiyetle tüketin...(Benim gibi kağıt muftin kaplarına koyup servis edebilirsiniz.) 

http://morlumutfak.blogspot.com.tr/

2 yorum :

Yorumlarınız benim için çok değerli...Sevgilerimle.
Not: Misafir olarak yorum yapmak için anonimi seçiniz.