26 Nisan 2014

Mutfakta Pratik Olmak Icin Bilgiler

  • Pazardan aldığınız sebzelerin ömrünü uzatmak için yıkadıktan sonra havlu kagıda sarın
  • Kaşarın küflenmemesi için; önce kağıt mutfak havlusuna sarın, sonra poşete koyun.
  •  
  • Meyve yemeyi unutanlar için; boş zamanlarınızda tek kişilik meyve salataları hazırlayıp cam  kaplarda saklayın.


  •  
  • Salata yapmaya üşenen kadınlar için; maydanoz, taze nane, kıvırcıkları salata kurutucusunda kuruttuktan sonra saklama kaplarında dolaba koyun.
  • Bakliyatlara vakit ayıramıyorum diyenler için; bakliyatların pişme süresi uzun. Fasulye, nohut, yeşil mercimek vs. haşladıktan sonra bir kullanımlık olarak poşetlere bölüp buzluğa koyun. Tam pişirmeyin kesinlikle.
  • Dolapta çürüyen maydanozlar için; maydanoz, dereotu, nane gibi çok çabuk bozulan yeşillikleri hiç zayi etmeden kullanmanın yolu; yıkadıktan sonra kesip buzlukta saklamak. Kesmeden cam kavanoza koyup alt katta da saklayabilirsiniz.
  •  
  • Domates rendelemekten bıkanlar için; domatesleri topluca rendeledikten sonra buz kalıplarında dondurun. Sonra hepsini bir poşete koyarak saklayın.
     
     
  • Hazır et ve tavuksuları kullanmak istemeyenler için; haşladığınız tavuğun suyunu buz kalıplarına koyup dondurun, pilav ve çorbalarda kullanabilirsiniz.




  • Kıymanın ömrünü uzatmak için; kıymayı soğanla kavurup yemek harcı olarak saklama kabına ya da poşetlere koyun. Elinizin altında kavrulmuş kıyma olunca işleriniz hızlanır, hem de kıyma uzun ömürlü olur.
  •  
  • Soslara bulaşmak istemeyenler için; tavuk kanadını soslanıp buzluğa atın, istediğinizde fırına verin.
  •  
  • Sarımsak soymayı sevmeyenler için; sarımsakları topluca soyduktan sonra sirkeli suya koyup dolapta saklayın ya da sarımsakların üzerini geçecek kadar zeytinyağı koyup, ağzını iyice kapatıp saklayın.
  •  
  • Elinin altında hazır dolma olmasını isteyenler için; yaprak sarma, kuru patlıcan ve biber dolması, mantı gibi yiyecekleri hazırlayıp dondurucuya koyun, acil zamanlarda kurtarıcınız olur.
  •  
  • Tavuk didiklemekten kurtulmak için; tavuğu haşlayın, didikleyin, tek kullanımlık kaplarda saklayın.
  •  
  • Eti yumuşacık ve erkenden pişirmek için; eti alır almaz kuşbaşı şeklinde yağ koymadan bir tencereye koyun, önce kızgın ateşte 1-2 dakika, sonra kısık ateşte suyunu tamamen salıp çekene kadar pişirin. Yumuşacık olduğunu göreceksiniz. Birer yemeklik poşetlere doldurup buzluğa kaldırın. İstediğinizde çıkarıp kullanın.
  •  
  • Lezzetli çorba yapamıyorum diyenler için; makarnanın suyunu çorbalarda değerlendirebilirsiniz. 
  • http://morlumutfak.blogspot.com.tr/
  • 2 yorum :

    1. Sanırım yavaş yavaş mutfak işlerinde anne yöntemlerini hayatıma somaya başlamışım;)
      Maddeleri okuduktan sonraki kanaatim bu oldu:)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Anne yöntemleri çok yerindedir..Onlar kadar olmasakda kapıyoruz birşeyler..

        Sil

    Yorumlarınız benim için çok değerli...Sevgilerimle.
    Not: Misafir olarak yorum yapmak için anonimi seçiniz.