23 Nisan 2014

Ihlamur Cayinin Faydalari- Soguk Alginligi

3 gündür soğuk algınlığı ile mücadele ediyorum...Zorla işe gitmeye ve çalışmaya çalışıyorum
Bu grip gerçekten vücudumu büyük hüsrana uğrattı... Kaç demlik ıhlamur çayı tükettim  hatırlayamıyorum...
Anneannem bize memleketten yollar,anneciğimde  bize her mevsim geçişlerinde kahvaltıda,akşamları tüketmemiz için sürekli yapardı.. Çokta severdik.
Belki de çoçukken hasta olmamanın büyük sebebi Annemin bitki çaylarına düşkünlüğü ve ot yemeklerini sık sık yapması...Ahh ne güzeldir annenin elinden yapılan herşey...Rabbim annelerimize ailelerimize uzun ömür versin.
Bu sene hasta olmadım dememe kalmadan yakalandım ne yazık ki...
Ama şunu unutmayın ki ıhlamur çayı hastalanmadan önce içilmesi çok daha faydalı ve etkilidir

Ihlamur çayı nasıl yapılır?

Su kaynatılır. 1-2 avuç ıhlamur çiçeği porselen çaydanlığa konur. Kaynatılan su dökülür. Ben içerisine limon, elma kabukları tarçın ne bulursam atıyorum 10 dakika bekletilir.Şeker yerine bal konulabilir.
 Afiyetle içilir.

Ihlamurun ve Ihlamur Çayının Faydaları
Ihlamur; Grip ve nezlede vücudun direncini artırır, yakalanma riskini azaltır. Ihlamurun faydası soğuk havalarda doğal bir koruyucu işlev görmesidir. Tek içildiği gibi diğer benzer bitkilerle karışım yapılarak da içilebilir.
Ihlamur; Terletici ve ateş düşürücü etkisi vardır. Vücut ısısını yükseltir ve enfeksiyonlara karşı savaşmak için vücudun bağışıklık sistemine yardımcı olur.
Ihlamur; Mafsal iltihabı, Romatizma, Karaciğer iltihabı, Hipertansiyon, Selülit, Grip, Öksürük, Ihlamur;Terlemeyi başlatıcı özelliğinden dolayı ateşli ve soğuk algınlığında çok etkilidir. Hazmettirici, Balgam söktürücü, Nezle Spazm, Migren, Hafif uykusuzluklarda, genel direnci artırır. Damar tıkanıklığına, Ihlamur;Damar sertliğine ve Selülit’e de iyi gelir. Uyutur.
Ihlamurdaki  flavonoitler iltihap giderici ve ağrı kesici etki gösterir. Bazı bileşenleri de boğazı yumuşatarak tahrişi önler ve soğuk algınlığı şikâyetlerini hafifletir.
Ihlamur; Almanya Sağlık Bakanlığının bitkisel preparatların hazırlanması ve ruhsatlandırılmasından sorumlu E komisyonu ıhlamur çiçeğinin soğuk algınlığı ve kuru öksürüğe karşı kullanımına onay vermiştir.
Ihlamur; Bronşit içinde kullanılabilir. Öksürük kesici ve  göğüs yumuşatıcıdır.
Ihlamur; Antispasmodic etkisiyle kas kasılmalarını azaltmaya yardımcı olur.
Ihlamur; Stres ve anksiyeteyi azaltmak için ıhlamur çayı denenebilir. Ihlamurdaki farnesol maddesi yatıştırıcı etkiye sahiptir.(Alıntıdır.)

http://morlumutfak.blogspot.com.tr/

8 yorum :

  1. Çocukken annem de çalıştığı için anaokuluna giderdim orada bize taze ıhlamur yaparlardı demek ki azda olsa bizi uyuşturmak içinmiş :)) anaokuluna gitmek istemez mızmızlanırdım annee sende işe gitmee beraber evde kalalım diye yalvarırdım çok iyi hatırlıyorum o yüzden ıhlamur denilince aklına anaokulum gelir ve hiç sevmem :)) geçenlerde nezle oldum zoraki içtim tadını seviyorum ama psikolijisini asla :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynenn:)Sakinlik için birebir...Zaten hep öyledir sevip sevmediklerimiz hep çoçukluktan gelir ya.. Nekadar bilinçaltı yapıyoruz oysaki....:)

      Sil
  2. Cok gecmis olsun.. Zencefil bal limon bunuda eksik etmeyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sagolun geçti gibi... Tavsiye için tşkler.

      Sil
  3. Geçmiş olsun..Ne zaman hasta olmadım diye söylesek pek çoğumuzun başına geliyor.Ihlamur çayını çok güzel anlatmışsınız.

    YanıtlaSil
  4. Çok sagolun... Hastalık olmassa da saglıgımızın kıymetini bilmeyiz demi...Şükür...
    Mutlulukla kalın.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba :)
    Çok geçmiş olsun belki de geçmiştir ama aklınızda bulunsun 1 tane taze zencefilin suyunu sıkıp içtiğinizde hemen geçer .
    Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok pratik :))Kesinlikle deneyecegim.. Tşk ederim

      Sil

Yorumlarınız benim için çok değerli...Sevgilerimle.
Not: Misafir olarak yorum yapmak için anonimi seçiniz.